head

torstai 24. syyskuuta 2015

Ovulaatiotesteistä

Hankein heti itselleni ovulaatiotestejä, kun aloitimme yrittämään vauvaa. Innokkaana testailin joka päivä, ja lopulta olin vain hämmentynyt ja pettynyt, kun mikään päivä ei tuottanut positiivista tulosta. Haalea viiva kyllä testiin ilmestyi muutamina päivinä, mutta sitten se jo olikin poissa. Taisin seuraavassakin kierrossa tehdä muutaman testin, mutten taas saanut mitään järkevää tulosta. Sitten päätin jättää nämä testit vallan sivuun. Tässä kierrossa taas tilasin läjän ja päätin testata niitä tuplasti ahkerammin, kaksi kertaa päivässä. Ja kas, onnistuin ensimmäistä kertaa saamaan vahvan viivan eli positiivisen tuloksen eräänä aamupäivänä! Olin tehnyt testin myös edellisiltana, jolloin testiin tuli haalea viiva. Mielenkiinnosta testasin vielä myös saman päivän iltana, ja tuolloin testissä oli taas enää haalea viiva. Jos olisin tehnyt testin taas kerran päivässä, todennäköisesti olisin jäänyt odottamaan että viiva vahvistuu, ja seuraavana päivänä se olisikin ollut poissa.

Hormonipiikki, joka tulee juuri ennen ovulaatio, voi oikeasti olla niin nopea tapahtuma että vahva positiivinen tulos jää saamatta. Ainakin jos testailee kerran päivässä. Nyt painoin tarkkaan mieleeni missä vaiheessa kiertoa sain positiivisen tuloksen, jatkossa jos haluaa käyttää vielä ovistestejä niin osaa paremmin täsmäyttää testailuja tai sitten menee ihan matemaattiselta pohjalta ilman testejä, kiertoni on kuitenkin sen verran säännöllinen.

Enää ei olisi montaa päivää menkkojen alkuunkaan, vain viisi... Tosin kaksi päivää sitten alkoi taas tuttu tiputtelu, ja pelkään sen aina tarkoittavan tulevia menkkoja. Jos nyt yritän positiivisesti ajatella, niin tiputtelu alkoi normaalia myöhemmin ja on ollut erilaista kuin aiemmin. Mitään oireita en ainakaan ole kokenut, normaalia rintojen arkuutta menkkojen lähestyessä. Noh, ei kai tässä voi taas todeta kuin saman vanhan lauseen: aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti