head

perjantai 2. lokakuuta 2015

Luonnonkosmetiikan omat suosikit

Koska luonnonkosmetiikka liittyy niin läheisesti omalla kohdallani raskauteen, aion myös siitä kirjoitella. Luonnonkosmetiikka on sinänsä uusi maailma myös itselleni, vasta raskauden yrityksen alettua perehdytin itseni kunnolla asiaan. Tässä omat tämän hetken suosikit!

Kasvojenhoito

Tutkiskelin ja luin paljon mielipiteitä eri luonnonkosmetiikkasarjoista. Lopulta monien kehujen ja mielenkiintoisen ideologian vuoksi päädyin Dr. Hauschkan ihonhoitotuotteisiin, enkä ole päätöstä katunut. Hoitorutiineihini kuuluu puhdistusvoide, kasvovesi, silmänympärysvoide ja kasvoöljy. Lisäksi käytän silloin tällöin myös kirkastavaa naamiota sekä savinaamiota. Myös Neem-hiusvesi on löytänyt vakiopaikan laatikostani. Punoittava ihoni on rauhoittunut ja väri tasaantunut, lisäksi nopeasti rasvoittuva ihoni on tasapainossa ja kiilto poissa!
www.dr.hauschka.com

Meikit

Sopivaa meikkivoidetta olen metsästänyt useamman kuukauden. Nyt olen vihdoin löytänyt itselleni täydellisen: Zuiin kukkaismeikkivoide, vaaleimmassa sävyssä eli Porcelain. Ongelmana on lähinnä supervaalea ihonsävyni, jonka vuoksi monelta merkiltä ei löydy tarpeeksi vaaleita sävyjä. Tämä ongelma oli jo tavallistenkin meikkivoiteiden kanssa, mutta luonnonkosmetiikassa haaste oli vieläkin suurempi. Tulen varmasti hankkimaan lisää muitakin Zuiin meikkejä jatkossa. Kovasti tykkään myös RMS Beautyn meikkivoiteesta, mutta jostain syystä se korostaa ihoni pintakuivuutta vaikka kosteuttava ja hoitava tuote onkin, joten nykyään olen käyttänyt sitä lähinnä tuomaan lisäpeittoa Zuiin meikkivoiteen päällä näpyille, silmien alle ja punoituksiin. Luomivärit ja poskipuna ovat Laveran tuotteita, ja niihin olen myös erittäin tyytyväinen. Laveran luomivärikvartetilla teen myös rajaukset ja käytän sitä kulmiinkin. Lisäksi vaaleinta sävyä käytän luomien lisäksi valokynän tapaan korostamaan kasvoja. Olenpa keskitummalla sävyllä jopa tehnyt varjostukset välillä kasvoille. Ihan superi luomiväri!

www.zuiiorganic.fi
www.lavera.fi


www.rmsbeauty.com
Puuteri on tällä hetkellä RMS Beautyn ja käytän itseasiassa tätä puuteria myös kuivashampoon tapaan :D Olen kerran kokeillut oikeaa kuivashampoota, vielä laadukasta sellaista enkä yhtään tykännyt! Eräs päivä hätää kärsimässä sain idean koittaa puuteria hiuksiin ja VAU, ei tullut pestyä hiuksia viikkoon xD Ihan loistava lopputulos. Oikeastaan en nykyään juurikaan käytä puuteria kasvoilla. Dr. Hauschkan myötä ihoni rasvatasapaino on korjaantunut ja vaikka puoli vuotta taaksepäin en olisi voinut kuvitellakaan eläväni ilman puuteria (koska kasvoni alkoivat kiiltämään tosi nopeasti tosi paljon!) niin nykyään en ennemmin halua laittaa puuteria, koska se peittää ihon luonnollisen kuulauden ja raikkauden. Tosin RMS:n puuteri jättää aika kivan kuulaan pinnan, mutta jossei sitä välttämättä tarvitse niin miksi laittaa?

Ripsiväreissä käytän edelleen perus kemikaalikyllöistä kamaa, joskus olen muutamia luonnonripsareita kokeillut, ja niillä saanut ihan hyvän lopputuloksen mutta ei ne normaalien ripsarien tasolle ole päässeet, toisin kuin muu luonnonkosmetiikka jota käytän. Huulipunia en vielä ole luonnonkosmetiikan puolelta testannut, se pitäisi vielä tehdä! Silloin kun huulipunaa käytän, niin toistaiseksi se on Lumenen Raspberry Miracle Shine. Ainoa kohtuuhintainen huulipuna markkinoilta, minkä olen löytänyt mitä pystyn käyttämään, koska normaalit huulipunat kuivattavat huuleni aina parissa tunnissa ruman näköisiksi. Siten voi sopivan löytäminen luonnonkosmetiikan puolelta tulla olemaan taas haastavaa...


Hiukset

Jos sinulla on vaaleat, kenties hieman taipuisat ja karheuteen taipuvaiset hiukset niin tässä ihan täydellinen hoitoaine sinulle, käytit sitten luonnokosmetiikkaa muutoin tai et: Sante Brilliant Care! Mikään hoitoaine ei koskaan ole jättänyt omia latvojani näin pehmeiksi, oli ne kuinka silikonilla kyllästettyjä tahansa. Sopii siis ihan kaikenvärisille ja -laisille hiuksille. Miten luonnonkosmetiikasta voikaan löytyä tälläinen helmi! En tiedä miten käyttäytyy jos siirtyy suoraan silikonipitoisesta hoitsikasta tähän, itse kun olen käyttänyt silikonittomia tuotteita jo muutamia vuosia. Muistan vaan, kun siirryin silikonittomiin, niin hiuksillani kesti useamman viikon tottua tähän luonnolliseen tilaan ja kärsein useamman viikon superpörröisistä hiuksista, mutta sen jälkeen hiukseni ovat näyttäneet ja tuntuneet huomattavasti paremmilta ja tuuheammilta. Mutta on se tuntu tuossa niin eri kuin aiemmin käyttämissäni silikonittomissa hoitiksissa, että vaikea kuvitella mitään pörröä sen jäljiltä! Shampooksi olen valinnut myös Santen tuotteen, Jojoba Care. Myös erinomainen valinta vaaleille hiuksille, koska sillä on kirkastava vaikutus. Keltaisuutta karkoittamaan käytän toisinaan ei-luonnonkosmetiikan puolelta Biozellin hopeashampoota. Siitä nyt näytti olevan hyvin karsittu pois turhia väri-, säilytys- ja hajusteaineita, ja tietty se silikoni. Sen verran annan itselleni luvan lipsua luonnonkosmetiikasta hiusten kohdalla! Niin ja tosiaan, kuivashampoona se RMS:n puuteri :D Hiuslakkaa tai muotoilutuotteita en käytä ollenkaan.


www.sante.fi

Vartalo

Käytössä on jo aiemmin mainitsemani merkin Laveran suihkugeeli ja kosteusvoide vartalolle. Tuoksuissa löytyy kivasti vaihtoehtoja! Seuraavaksi ajattelin kokeilla Santen vastaavia tuotteita, varmasti myös hyviä :)

www.lavera.fi


Deodorantti

Tästä kategoriasta en itseasiassa ole vielä löytänyt mitään suosikkia!? Tämä lieneekin ripsarin ohella toinen haastavimmista kategorioista luonnonkosmetiikan puolella. Tällä hetkellä satunnaisessa käytössä on Born To Bion vaniljadeodorantti, jonka haju on muuten jokseenkin erikoinen. Tämä ei kuitenkaan aina pidä hienhajua minulla kurissa, joten usein turvaudun Dove Pure -dödöön, jossa ei ole väri- ja hajusteaineita. Etsintä jatkukoon!


Tiivistetysti hyväksi toteamani merkit:
Dr. Hauschka
Lavera
Zuii Organic
Sante
RMS Beauty

Varmasti tulen vielä kirjoittamaan oman postauksen ainakin Dr. Hauschkasta ja meikkivoiteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti