head

perjantai 18. marraskuuta 2016

Neuvolajuttuja

Edellisestä neuvolavisiitistä en erikseen edes mitään kirjoitellut, eipä siellä mitään ihmeellistä edes ollut. Sen jälkeen oli myös sokerirasitustesti, siinäkään ei mitään poikkeavaa tullut ilmi. Eilen oli 30-viikon neuvolakäynti jossa näitä tuloksia katsottiin. Hemoglobiini on alun 119:sta laskenut lukemiin 112, ja neuvolan täti antoi pari laattaa rautaa mukaan. Vauvan asentoa tunnusteli, totesi että pää tuntuu olevan alhaalla ja kysyi tuntuuko oikeassa kyljessä jotain potkuja kun siellä tuntuu jalka heiluvan xD Ai että tuntuuko.. Tänäänkin tuli niin mojovat potkut kylkeen että yksinäni kotona valitin/huusin ja kissa ihmetteli mikä minulla on hätänä. Tuntuu aikas inhottavilta! :D Mutta hyvä homma että vauveli on kääntynyt pää alaspäin (ja tämän on kyljessä tosiaan tuntenut useamman viikon).

Kohdunpohjan korkeudeksi mitattiin 26,5 joka menee normikäyrien mukaan mutta lähempänä alarajaa. Alkuunhan säikähdin kun oltiin ihan normikäyrien ylärajan lähellä että sieltä oikeasti tulee se iso jötkäle mitä mies aina povaa... Mutta nyt todennäköisyydet ovat sen puolella että saan soman siron prinsessan :) Oma äitini antoi minulle juuri vauvakirjani, josta lueskelin hänen kirjoituksiaan syntymästäni. Itse olin siro vauva, vain hiukan päälle 3 kilon, pitkä tumma tukka päässä ja kuulemma aivan nuken näköinen siloisella iholla. Ja hoitsujen lellikki xD

Painoa on tullut raskauden aikana noin yhdeksän kiloa. Yllättävästi ne kilot silti jonnekin "häviävät", tarkoitan että olo ei ole mitenkään valasmainen alkuun verrattuna vaikka toki sitä rasvavarastoa on kertynyt monta kiloa. Ja niinhän se meneekin että suuri osa raskaudenajan painosta tulee lapsivedestä, itse lapsesta, lisääntyneestä verimäärästä, nesteestä ja istukasta. Ai niin ja kuulemma seuraavalla neuvolavisiitillä ultrattaisiin ihan ja tarkistetaan että vauva varmasti on pää alaspäin oikeassa asennossa. Voi että, niin ihanaa jos saa vielä nähdä pikkuisen ennen syntymää!! Koko ajan kuitenkin on sanottu ettei rakenneultran jälkeen enää ole ultrauksia jos kaikki on normaalisti, joten tämä tuli yllätyksenä.

1 kommentti:

  1. Minulla oli viime viikolla neuvolalääkäri, ja minäkin pääsin katsomaan vauvaa ultralla! Ihana yllätys, kun luulin myös näkeväni vauvan seuraavan kerran vasta synnärillä. :D Ultralla varmistettiin lapsiveden määrä ja vauvan tarjonta.

    VastaaPoista