head

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Rv 8

Nyt tosiaan yhdeksäs (ei kahdeksas niinkuin ensin kirjoitin :D) raskausviikko menossa, tarkalleen 8+5. Pari viime päivää olo oli todella huono, pienestä krapulasta siirryttiin kaameaan kankkuseen. Mutta hei, PALJON huonomminkin voisi olla, en ole oksentanut kertaakaan, vaikka pari kertaa lähellä on jo ollut. Ja tänään on ollut pitkästä aikaa tosi hyvä fiilis! Huono ja heikko olo oli vain aamulla ja aina kun syömisestä on päässyt kulumaan pari tuntia, mutta muuten melkeinpä normaali! Olen niiiiin iloinen, jos tämä alkaisi vaikka jo helpottaa, nimittäin kaikki arjen pikkuhommatkin on tuntuneet niin ylivoimaisilta monta viikkoa, kuten pyykinpesu ja tiskien hoito.

Fyysinen nälkä on tosiaan käynyt viime aikoina aggressiivisemmaksi, viimeistään pari tuntia ruokailusta maha huutaa brutaalisti tyhjyyttään ja olo romahtaa heti. Töissä tämä on käynyt hieman ongelmalliseksi, kun ei kauaa jaksa työskennellä kun energiat on taas ihan nollissa ja huono olo. Normaalisti pystyn olemaan vaikka koko päivän syömättä ilman sen kummempia ongelmia, joten muutos entiseen on suuri.

Olen taas aloittanu liikkumisen, joskin huomattavasti rauhallisemmin kuin ennen. Lainasin kirjastosta Fit Mama -DVD:n, josta olenkin tykännyt ja sen tahtiin aion liikkua mahdollisesti läpi raskauden. Tähän reilun tunnin kuntoharjoitteluun kuuluu kevyt salsa dance, jooga, synnytysvalmennus (jossa siis kehitetään synnytyksessä tarvittavia lihaksia) sekä venyttely ja rentoutus. Tykkään! Sopivan rauhallinen, ei ainakan pelota yhtään tehdä liikkeitä. 

Yksi yö näin unta että tuli taas keskenmeno. Ulos tuli pienenpieni sikiö, joka jo alkoi hyvin muistuttaa ihmistä mustine silmineen ja raajojen alkuineen... Huh, se unen tunne oli kyllä kamala ja voimakas ja ajatuksissa vaan pyöri että ei voi olla totta, ei tässä voinut taas käydä näin, oliko se oikeasti taas tässä. Muutenkin unet on olleet vähän omituisia, mutta ilmeisesti ihan kuuluu asiaan. Esimerkiksi viime yönä oltiin jossain lämpimässä maassa reissussa, jossa eksyin erään myyntikojun takahuoneeseen. Siellä oli joku kakadu-lintu, joka alkoi juttelemaan minulle. Yhtäkkiä niitä lintuja oli useita, ja ne alkoivat tehdä tatuointia jalkaani nokkimalla sitä. Lopputulos oli aivan ällistyttävän hieno valokuvamainen kuva. Sitten tajusin, että kuva oli kopioitu jostain omista valokuvistani, jotka olivat jossain pilvipalvelussa nähtävissä tai muuta vastaavaa. Sitten kuva olikin joku vähän tylsä maisemakuva, ja jäin harmittelemaan että olisihan minulla ollut paljon hienompiakin kuvia. Sitten aloin tarkastelemaan jalkaani tarkemmin, ja jalan yläosasta oli poistettu isoja suorakaiteen mallisia paloja ihoa sieltä täältä, ja ne oli silputtu pieniksi neliöiksi ja kiinnitetty polvesta alaspäin mosaiikkikuvioisesti ihoni päälle, ja tatuointi koreili päällimmäisenä. Jalkaani koristi siis ihomosaiikki polvesta alaspäin ja yläosa oli hieman silvotun näköinen. Alkuun olin hieman järkyttynyt, mutta jotenkin tokenin asiasta ja lähdin vaan pois. Joku vielä ihasteli kohta jalkaani, että "wow, the parrots?".

Sellaista tällä kertaa :D


P.S. Normimaha vs. iltaturvotus xD


4 kommenttia:

 1. Pieni huomio: jos sulla on 8+5 menossa, niin olet yhdeksännellä raskausviikolla :) Ps. kiva blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihan totta täytyy korjata x)

   Poista
 2. Olen melkein täsmälleen samoilla viikoilla :) jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi. Itse olen 21v ja odotan ensimmäistä, viime raskaus päättyi varhaiseen keskenmenoon. Tähän mennessä fiilikset raskaudesta ei ole ollut oikeen hyvät, pahoinvointi ja väsymys vie voimat. Painokin on jo noussut. Toivotaan että se helpottaa jossain vaiheessa..

  VastaaPoista
 3. Jee kiva että löysit blogiin :) Näyttäisi olevan paljon yhteistä meillä asian tiimoilla. Itsekin juuri tänään summailin että on kyllä ollut aika rankkaa tämä alkuaika niin fyysisesti (pahoinvointi, väsymys ym) kuin psyykkisestikin (keskenmenomörkö)... Mutta itselläni on jo ollut muutamia hyviä päiviä kun olo on reipas ja fiilis mahtava, tosin paha olo aina palaa uudestaan. Mutta eiköhän se tästä! :) Tsemppiä sinnekin!

  VastaaPoista