head

maanantai 24. elokuuta 2015

Raskaana, vaikka testi näyttää negatiivista?

Tein tosiaan vielä uuden testin viikko edellisen jälkeen, mutta negatiivistahan se näytti edelleen. Eipä siinä sitten muuta, kuin katse kohti tulevaisuutta taas. Tai sitten ei.. :D Seuraavaksi menin netistä lukemaan keskustelupalstoja aiheesta "raskaana, vaikka testit näyttävät negatiivista". Huh huh, ei pitäisi ruokkia omaa vainoharhaista mieltä, joka haluaa viimeiseen asti uskoa että raskaana ollaan.

Mutta yllätyin, miten monta ihmistä oikeasti on ollut jopa KUUKAUSIA raskaana ilman mitään hajua omasta raskaudesta. Kuukautiset ovat tulleet normaalisti ja testit ovat näyttäneet kerta toisensa jälkeen negatiivista. Kaikilla ei ole tullut positiivista tulosta edes terveyskeskuksessa käydessä. Osalla on ollut selkeitä raskausoireita, toisilla taas ei mitään. Tämäkin on siis mahdollista, mutta varmasti melko harvinaista. Raskaustestihän mittaa hCG-hormonin pitoisuutta, joka alkaa normaalisti nopeasti kohota raskauden alettua. Ilmeisesti kaikilla ei kuitenkaan näin käy, syystä tai toisesta.

En kuitenkaan usko tällä hetkellä olevani raskaana esim. toisella kuulla, aion omalla kohdallani sen verran luottaa testeihin. Sen verran aiheesta lukeminen kuitenkin teki, että en tiedä uskallanko enää esimerkiksi juoda lasillista alkoholia, vaikka olisin tehnyt hiljattain negatiivisen raskaustestin :O En myöskään uskalla enää juoda lemppariani inkivääriteetä ollenkaan, koska inkiväärikin on suositellulla kiellettyjen listalla. Pientä vainoharhaa aihe sai minussa siis aikaan ja taidan ravinnon suhteen ottaa varman päälle, mutta jos testi näyttää negaa niin en aio jäädä mietiskelemään tätä vaihtoehtoa sen enenpää, sitten ei vaan olla raskaana ja that's it (ellei nyt ihan mahdottomia raskausoireita puske rinnalle).

Aiheesta puuhevoseen, pistetäänpäs taas tämän hetken tuntemukset ja "oireet" kehiin :D Ovis siis jälleen takanapäin ja menkat pitäisi alkaa reilun viikon päästä. Ei mitään erityistä fiilistä että "nyt ollaan raskaana!". Normaalistihan alan tiputtelemaan aika pian oviksen jälkeen ja tätä jatkuu menkkoihin asti. Nyt on yllättävän kauan oltu tiputtelematta, mutta eilen tuli hieman hempeän vaaleanpunamaista vuotoa pyyhkiessä ja tänä aamuna tummemmanpunaista. Tottakai ensimmäisenä toivoisi että tämä on nyt sitä kiinnittymisvuotoa! :D Mutta koska vuotoni ovat mitä sattuu ja tapana on tiputella pitkin kuukautta, niin ei tämä hirveästi vakuuta vielä... Jos tiputteli loppuisi nyt kokonaan niin alkaisin tosissani epäillä raskautta, mutta jos se vielä jatkuu niin se on varmastikin ihan normitiputteluani ennen kuukautisia. Aika näyttää taasen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti