head

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Fiiliksiä

Nyt on neljä päivää kulunut sitää kun plussasin ja olo on vähän ehtinyt normalisoitua :) Oltiin niin innoissaan, ja ilmoitettiinkin vauvauutisesta heti omille vanhemmillemme. Toki tässä vaiheessa voi vielä tapahtua vaikka mitä, mutta onpahan sitten tukea. Muutoin en tässä vaiheessa vielä halua uutista jakaa, toki muutamille hyville ystäville varmasti kerron ihan lähiaikoina. Ja jos joku tuttu sattuisi blogiin eksymään ja minut tunnistamaan niin ei se maailmanloppu ole. Neuvolaankin soitin heti maanantaina ja sain ajan muutaman viikon päähän. Jotenkin hönttä olo nyt vaan olla ja ihmetellä siihen asti :D Välillä mieleen tulee pahojakin ajatuksia, että mitä jos en kuitenkaan jostain syystä ole raskaana, mitä jos se loppui ennenkuin kunnolla alkoikaan jne... Mutta toisaalta ei ole mitään merkkejä miksen oikeasti olisi raskaana tai että raskaus olisi mennyt heti kesken, päinvastoin.

Ja hei, nyt voidaan luetella ihan OIKEITA raskausoireita, ei vaan niitä luulo-oireita :D Ennen poisjääneitä kuukautisia ei oikeasti ollut mitään muuta mikä herätti epäilykseni, kuin loppua kohden vähentynyt ja loppunut tiputteluvuoto. Tälläisestä tiputteluvaivasta tuskin kauhean moni muu kärsii, mutta itselläni sen ansiosta oli todella varma olo raskaudesta jo päiviä ennen poisjääneitä kuukautisia. Lisäksi rinnat olivat kipeät, mutta niinhän ne aina ennen kuukautisia joten siitä ei ollut apua. Kärsein myös kovin ilmavaivoista tuolloin (ja mielessä kyllä kävi joskos se voisi johtua raskaudesta), mutta varmasti en sitä olisi yhdistänyt raskauteen ellei myös tiputteluvuoto olisi loppunut. Perhoset vatsassa alkoivat myös muutamia päiviä ennen poisjääneitä kuukautisia, johtuiko se sitten itse raskaudesta vai siitä että melko varmasti jo tiesin että nyt on tärpännyt. Olen kyllä keskustelupalstoilta lukenut, että moni on kokenut tuota "perhosia vatsassa" -tunnetta juuri noina päivinä. Joillain tulee vielä pieniä menkkakipuja tai vähän vuotoa, mutta itselläni nämä jäivät täysin pois. Onneksi myös ilmavaivat helpottivat jo tässä vaiheessa! Plussan jälkeen vatsa on ollut turvonnut ja omituisen tuntuinen, vähän kipeä. Tuntuu välillä kuin ei saisi mahaa ollenkaan "rentoutettua". Rinnat ovat edelleen todella aristavat ja siihen tuskin on helpotusta tulossa.

Onko ihan hullua odottaa innoissaan seuraavia raskausoireita, hyvässä tai pahassa? Eipä kai :D Oikeasti odottelen jo sitä pahoinvointiakin! Voi olla hieman toisenlainen ääni kellossa kun se oikeasti tulee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti