head

maanantai 22. elokuuta 2016

Äitiyspakkaus vai raha

Alkuun olin innoissani ajatuksesta äitiyspakkauksesta. Ainahan on mitä ihaninta päästä availemaan isoa pakettia, vielä noin suurta sisällöltään! Kuin joulu olisi (ja meillä tämä olisi aika lähelle joulua tainnut osuakin). Tottakai sitä heti meni Kelan sivuille tutkimaan tarkemmin tätä pakkauksen sisältöä. Paljon kaikkea kivaa ja ihanaa, mutta koin ensinnäkin paketin kuosit ja värit enemmän pojalle sopiviksi. Lisäksi kuosit ja värit ei muutenkaan olleet ihan omaan makuuni, vaikka nyt poika sattuisikin tulemaan. En siis todellakaan valita, että onpas hanurista kun ilmainen paketti ei nyt ole juuri minun makuuni, mutta tämän takia aloin harkita avustuksen ottoa rahan muodossa eli saisin pakkauksen sijaan 140 euroa.

Äitiyspakkaus 2016 (kela.fi)


Äitiyspakkaushan on kaikenkaikkiaan ihan mahtava asia, upeaa että meillä on Suomessa mahdollisuus tälläinen saada! Jos uutena ostaisi kaupasta kaikki paketin tuotteet, tulisi niille hintaa ihan hirmuisesti. Mutta koska itse tykkään tehdä kirpparilöytöjä (ja olenkin jo paljon tehnyt), koin että tulisin 140 eurolla saamaan vastaavan paketin kasaan ja juuri omannäköiseni. Alkuun kävin läpi äitiyspakkauksen sisällön ja mitä sen tuotteista pitäisi hankkia. Seuraavaksi laskin mitä vastaavat hankinnat tulisivat itse ostettuina maksamaan. Kokonaishinnasta vähensin tietysti 140 euroa jonka saisin rahana, jolloin hankinnoille ei suurta hintaa enää jäänyt (taisi olla 30 euroa) ja näin kaikki vaatteet ja tavarat olisivat sellaisia joista oikeasti tykkään. Lopulta tulinkin siihen tulokseen, etten äitiyspakkausta halua vaan mieluummin kokoan sellaisen itse!

Kaikki tärkeimmät vaatehankinnat bongasin jo viimeksi kirpparilta, eli näillä vauva saadaan puettua ja kotiutettua talvipakkasillakin. Paksun talvihaalarin löysin tori.fi:stä, ja senkin pitäisi saapua ihan näinä päivinä. Kirpparilöytöjä tulee varmasti tehtyä vielä hurjat määrät, ja aina niitä vaatteita saa lahjaksikin :) Vielä pitää hankkia myös tärkeimmät hoitotarvikkeet kuten kynsisakset, hiusharja ym. Nämä aion toki ostaa ihan uusina. Täytyykin pitää vähän kirjaa, paljonko rahaa tuon oman äitiyspakkauksen kokoamiseen tulee menemään, selviänkö sillä 140 eurolla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti