head

tiistai 30. elokuuta 2016

Ensimmäiset vaunupohdinnat

Viimeisen viikon projektina on ollut tutustuminen vaunujen maailmaan ja voi vaan todeta että HUH HUH mikä viidakko. Erilaisia malleja ja ominaisuuksia on niin paljon, että pää menee sekaisin.


Nyt alkaa olla jonkunlainen lista kasassa, mitä asioita pitäisi vaunujen kohdalla pohtia...

RATTAAT VAI YHDISTELMÄT
Rattaat + vaunukoppa/turvakaukalo
+ kätevän kokoiset
+ pitkä käyttöikä
- mikäli rattaita käytetään todella paljon ensimmäisen puolenvuoden aikana (vaunukopalla tai turvakaukalolla), osoittautuuko kuitenkin sinä aikana epäkäytännölliseksi?
- mahtaako rattailla päästä hyvin hangessa ja sohjossa?
- mahtuuko vauva talvivarusteineen olemaan hyvin?

Yhdistelmävaunut
+ tilava koppa ja säilytystilaa
+ yleensä vankkarakenteisemmat
+ uskoisin, että käytössä paljon mukavemmat ensimmäisen puolenvuoden ajan
+ tykkään näistä esteettisesti hirmusesti enemmän alkuvaiheessa
- vaunuajan jälkeen kenties turhan kookkaat rattaiksi ja siten käyttöikä lyhyt jos haluaa sirommat kunnon rattaat?
- tilaavievät

KOKO
Pienet ja näppärät vai tilavat ja vankkarakenteiset? Pieneen tilaan menevät helpottavat eloa jos vaunuja täytyy paljon pakata esim. autoon. Toisaalta onko monet pienet ja kevyt heppoisempia rakenteeltaan ja helposti liian ahtaita isommalle vauvalle?

RENKAAT
Isot vai pienet? Jotenkin tykkäisin perinteisistä suurista renkaista, toisaalta olen kuullut paljon kehuja pienistä ja kääntyvistä, mutta lähinnä kaupunkimenossa ja esim. kauppakeskuksissa liikuttaessa. Toki monien pienten kääntyvien tilalle saa lisävarusteena vaihdettavat isommat talvirenkaat. Jos joku lukija tietää perinteisemmät suuret kääntymättömät renkaat hyviksi niin maastossa, lumessa kuin kaupungilla liikuttaessa niin pliis kertokaa, olisi ihana kuulla niistä hyviä kokemuksia :) Itse kun ei voi tietää.

MUUT OMINAISUUDET

Jos yhdistelmät, niin haluanko normaalin kopan vai pehmeän kantokopan vai siltä väliltä eli kovan kantokopan?

Kuinka hyvin työntöaisa pitää olla säädettävissä meidän käytössämme (korkeuden säätö, heittoaisa)?

Kankaan laatu: haluanko ekosertifiodusta kankaasta tehdyt vaunut, jossa ei varmasti olisi vauvalle haitallisia aineita?

Muotoilu ja väri: haluanko silmääni miellyttävät vaunut vai mennäkö puhtaasti ominaisuuksien ja hinnan mukaan?

Näitä nyt yritän pohtia samalla kun vaunuvaihtoehtoja netissä selailen. Täytyy joku päivä käydä oikein liikkeessä ottamassa tuntua erilaisiin vaunuihin, jos se helpottaisi päätöksen tekoa.

Omia silmiä hiveleviä vaunuja:


Nord-vaunut babystyle.fi
Nord-vaunut babystyle.fi

Tutek-vaunut ( tekstiileissä Öko-Tex Standard 100 hyväksyntä!!) crocoliini.fi

Gesslein-vaunut (näillä myös Öko-Tex Standard 100 hyväksyntä!!)  vaunuaitta.fi

3 kommenttia:

 1. Mä tykkäsin (ulkonäöllisesti) enemmän sellaisista joissa koppa ja istuin erikseen. Ostettiin emmaljungan yhdistelmät. Nyt kokemuksen perusteella suosittelen miettimään etukäteen myös sitä, missä koppaa sitten säilytät kun vauva ei siihen enää mahdukaan. Nippanappa puolvuotiaaks meillä mahtui, mutta mielestäni useissa vaunuissa lyhyempi koppa kuin emmaljungissa. Muuten ei mitään jupisemista meiän vaunuista, mutta viehän tuo koppa varastosta enemmän tilaa kuin joku puolikova/pehmeä kantokoppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä siinä kun itsekin tykkään enemmän isosta yhtenäisestä kopasta. Pehmeä kantokoppahan kuulostaa hirmu kätevältä mutta mutta... Harmittaa oikein että olen niin tarkka aina myös esteettisestä puolesta xD muuten ostaisin käytettynä edullisemmin hyvät vaunut mutta kun taidan haluta juuri sellaiset mitkä miellyttää myös omaa silmää :O Käytettyjäkin selaillut muttei oikein ole ollut mieleisiä.

   Poista
  2. Ei se koppa nyt niin kauheasti tilaa vie ellei ole joku stokken valtamerialus :) täyttää sen vielä niillä pienimmillä vauvanvaatteilla niin ovat nekin varmassa tallessa seuraavalle ;)

   Poista