head

tiistai 9. elokuuta 2016

Rv 16 ja töissä jaksamisesta

Seitsemästoista viikko pamahti pari päivää sitten käyntiin :) Nyt on jokseenkin seesteinen kausi menossa, pahimmat oireet kun on ainakin toistaiseksi helpottanut ja oikeastaan vain odotellaan seuraavaa ultraa joka on kolmen viikon päästä. Siellä pitäisi selvitä saadaanko tyttö vai poika, iiks! Sitten alkaakin varmaan vauvashoppailut :D Vielä olen saanut itseni hillittyä, vaikka suloiset pienet asusteet ja tavarat houkuttelee. Mutta on se kivempi shoppailla sitten kun tietää ostaako tytölle vai pojalle. Itseasiassa ensimmäinen vauvatarvike saapui viikonloppuna kotiin, kun saatiin tuttavilta turvaistuin autoon.

Tällä hetkellä ainoa elämää häiritsevä asia on jäätävä niskahartiakipu ja sitä seuraava päänsärky. Nämä alkoivat heti kun viikko sitten palasin lomalta töihin ja päänsärky yltyy joka päivä varsinkin töissä inhottavaksi. Särkylääkettäkään ei viitsisi joka päivä ottaa, eikä sekään paljoa auttanut kun yksi päivä sitä otin. Koitan hieroa ja jumpata muttei mikään tunnu auttavan :(

Nyt olen vihdoin kertonut töissä esimiehillekin raskaudestani. Neljän kuukauden päästä pitäisi jäädä sitten äitiyslomallekin! Vähän kyselin jo miten raskaana olevat yleensä meillä töissä ovat jaksaneet niin kuulemma huonosti loppuajasta ja monet jääneet sairauslomalle jo ennen äitiyslomaa. Kuulemma varsinkaan selkä ei meinaa kestää ja muutenkin paikat kipeytyvät. Työ on fyysisesti aika raskasta, paljon pitää nostella painavia tavaroita ja aina kova kiire joten ergonomiaan ei vaan ehdi kiinnittää huomiota. Monta hommaa on ihan mahdoton tehdä ergonomisesti, työasennot vaan ovat huonoja piste. Ihan p******** mutta minkäs teet.

Itselläni alkoi selkä kipeytyä reilu vuosi sitten töissä, välillä tosi kipeä työpäivän jälkeen mutta paranee nopsaan seuraavaksi päiväksi. Vasta nyt neuvolassa mainitsin asiasta ja epäiltiin että se on iskias, koska kipu on toisella puolella alaselässä/pakarassa ja säteilee jalkaan. Tämä saattaa pahentua nyt raskauden aikana, tai sitten ei. Aika näyttää. Nyt olen myös huomannut että vatsaani sattuu joka päivä töissä, vauhti vaan on liian kova mutta ei sitä oikein osaa hidastaa kun hommat pitäis kuitenkin saada tehtyä. Pitäisi varmaan tuostakin kysyä neuvolasta, että missä se raja pitäisi mennä että oikeasti ottaa rauhallisemmin. Nyt on tietty tuo ihana päänsärky myös töissä kaverina. Sinänsä töissä oli paljon rankempaa raskauden alkuvaiheessa kun väsymys oli niin valtava että oli ihan tuskaa vaan olla paikallaankin. Nyt lähinnä huolettaa, että eihän vauva kärsi kovasta tahdista.

Vatsa kasvaa hitaasti mutta varmasti. Ei todellakaan pelkoa, että joku vatsani perusteella vielä tajuaa että olen raskaana. Täytenä yllätyksenä töissäkin kaikille joille kerroin tuli, vaikka työvaatteet aika tyköistuvat ovatkin. Luulen kuitenkin että pakko mennä mammahousuostoksille tällä viikolla :O Ainoastaan yhdet tyköistuvat housuni mahtuvat mukavasti päälleni (muut ahdistaa vyötäröltä), enkä haluaisi niitä töissä pilata. Enkä haluaisi missään lötköhousuissakaan töissä olla. Henkkamaukalta voisi jotku kivat edulliset peruspökät löytyä.

Rv 16 + 1

1 kommentti:

  1. Täällä lähes samoilla viikoilla. :) Minullakaan vatsa ei ole tehnyt vielä mitään suurta kasvua, mutta ennen raskautta käyttämäni housut ovat nyt kaikki käyneet pieniksi/tukaliksi.

    VastaaPoista