head

tiistai 2. elokuuta 2016

Rv 15, toinen neuvolakäynti

Täällä taas useamman viikon tauon jälkeen! Lomareissu meni ihanasti, vajaa viikko sitten kotiuduttiin sieltä. Lähtöpäivänä vielä oksensin, mutta reissun aikana en lähes yhtään! Ainoastaan toiseksi viimeisenä päivänä käytiin venereissulla merellä ja pahoinvointi yltyi sen verran että oksennus lensi. Myös seuraavana päivänä eli lähtöpäivänä oksensin useamman kerran, en tiedä yllyttikö se merisairaus oksentelun taas hetkeksi niin kovin käyntiin. Muuten oloni oli ihan hyvä, jännä miten voi oksettaa vaikka olo ei oikeastaan ole muuten pahoinvoiva. Toki olo oli edelleen monesti vähän hönttä ja tuli pahoinvoivia hetkiä, mutta selvä muutos ja aiempaan.

Toinen neuvola oli heti kotiinpaluun jälkeen viisi päivää sitten. Käynti oli yllättävän nopea. Kerrattiin ultrassa saatuja tuloksia, ja verikokeiden tuloksetkit olivat erittäin hyvät eli kaikesta päätellen terve lapsi tulossa. Verenpaine ja paino taas mitattiin, lisäksi lääkäri teki sisätutkimuksen ja kuunneltiin sydänäänet. Ihana höyryjuna siellä puksutteli :D Syke oli jossain 140 paikkeilla. Käly kovin povailee meille tyttövauvaa sykkeen ja pahoinvointini vuoksi, nähtäväksi jää :) Hän onkin alusta asti sanonut että meidän pitää tehdä ne tyttövauvat, koska heillä on vaan poikia.

Hemoglobiini oli edelliskerralla mitattuna ollut 116, eli vielä ihan ok mutta olisin sen toivonut olevan parempi. Nyt sitten olen hamstrannut kaappeihin kaikkea rautapitoista ruokaa, koska mielummin haluaisin saada rautani ravinnosta kuin pillerikuurista. Rautaa pitäisi kyllä saada päivittäin niin älytön määrä, että todennäköisesti silti joudun kuurille jossain vaiheessa, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Viime kuukausina olen huomannut muutamina päivinä pienen määrän verenvuotoa, mutta onneksi ei ole ollut mitään vakavaa. Ensimmäisellä kerralla huomasin kirkasta verta valkovuoden seassa muutaman päivänä, mutta ensimmäisen ultra oli onneksi juuri tulossa ja siellähän kaikki oli hyvin. Toinen kerta oli nyt lomareissulla, vuodon seassa oli hyvin tummaa ja rusehtavaa verta. Onneksi neuvola oli heti kotiintultuamme ja sai varmistettua kaiken olevan taas hyvin. Aina näitä pelästyy, mutta vuodot oli kyllä niin pieniä ja lyhytaikaisia etten niitä suuresti panikoinut. Nyt lääkärintutkimuksessa selvisi syykin tähän pieneen vuotoon. Äitiyskorttiini lääkäri oli virallisella termillä merkinnyt "portiossa ektopiaa". Ilmeisesti siis kohdun limakalvoa on myös kohdun ulkopuolella, emättimen puolella, ja tämä limakalvo on hieman herkkää verenvuodolle. Onpa hyvä tietää mistä nuo pienet vuodot johtuvat!

Aika on yhtäkkiä pyrähtänyt eteenpäin oikein kunnolla, nyt on oikeasti jo 16. raskausviikko eli neljä kuukautta tulee täyteen! :) Toisaalta vielä viikko sitten tuskailin miehelle, että tuntuu kuin olisin jo ikuisuuden ollut raskaana ja vielä toinen ikuisuus että lapsi syntyy. Ei sitä oikein ole tullut ajatelleeksi ennen, että raskaus on oikeasti todella todella pitkä aika. Nyt ollaan jo uskallettu kertoa useimmille ystäville ja sukulaisillekin tulevasta perheenlisäyksestä :) Töissä en vielä ole asiaa maininnut, mutta aion kertoa esimiehille ihan näinä päivinä/viikkoina. Luulisi että tuo maha muutenkin alkaa kohta näkyä.

Neljä kuukautta tulee täyteen, masusta ristiriitaiset fiilikset :D Jotenkin ärsyttävä vaihe kun olo on paksu, omat pöksyt ei mene kiinni, masu ei silti todellakaan ole vielä ihana vauvamasu vaan turvonnut pömppis eli näyttää kuin olisin vaan syönyt liikaa. Lomalla oli ihan hirmuinen turvotus, ja iltaturvotuksen kanssa tuntui että maha alkoi jo muistuttaa pientä vauvakumpua. Lomaturvotus on nyt helpottanut, ja iltaisin tulee taas se perus pieni alamahan pömppis. Loppuun siis vielä masukuva, pistetään vertailukohteeksi rv 7 otettu kuva, että huomaa jotain muutostakin:


Masu rv 15 (+2)

Masu rv 7


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti